Romanrecension: ” Silvervinges hemlighet”, av: Kattarina Genar


Jag har läst en barn- och ungdomsroman som heter: ” Silvervinges hemlighet” av den svenska författarinnan: Kattarina Genar.

”Silvervinges hemlighet”, av: Kattarina Genar handlar om pojken Erik som inte har något minne av sin döde pappa. Det enda han har är ett gammalt fotografi som han talade med varje dag då han var mindre men det har han slutat med nu. Eriks mamma är fotograf och Erik har en bästa kompis som heter Alva. Alva har en hund som heter Lufsen. En dag får Erik Hansson och hans kompis Alva följa med Eriks mamma på ett journalistuppdrag till ett riktigt gammalt spökslott som heter: Spegelsjö. Till Spegelsjö hör ett gammalt lusthus. På upptäcktsfärd på slottets ägor hittar Erik och Alva tillsammans med hunden

Lufsen en lös planka på golvet i det gamla lusthuset. Där finner de en gammal ask med kvarglömda brev skriven av den föredetta slottsherrens son, Didrik till hans flickvän, Ellinor. Det konstiga är att det visar sig att Eriks döda farmor som dog i en bilolycka i Frankrike, samma bilolycka som Eriks pappa dog i, också egentligen hette Ellinor men kallades Nellie.

Det börjar gå upp ett ljus för barnen Erik och Alva att Didrik och Ellinor är i själva verket Eriks farfar och farmor och att Eriks pappa Fredrik var den son som Ellinor var gravid med Didrik som omkom i en brand på slottet. Erik är alltså en riktig Silvervinge och därmed en tvättäkta greve!

Jag tyckte att barn- och ungdomsromanen, ” Silvervinges hemlighet”, av: Kattarina Genar var en mycket spännande, och välskriven roman, full av spännande äventyr och hemliga brev som ingen har känt till på jättelänge. Jag vill varmt rekommendera alla att läsa:”  Silvervinges hemlighet”, av: Kattarina Genar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s