Romanrecension: ” Hemsökta”, av: Magnus Nordin


Jag har läst en jättebra barn- och ungdomsspökhistoria som heter:”  Hemsökta”, av den svenske författaren: Magnus Nordin.

” Hemsökta”, av Magnus Nordin handlar om de två flickorna, Elin och Denis som är ett lesbiskt par som kommer till ön Ensnö i Stockholms skärgård för att vakta ett idylliskt sommarparadis till hus som ligger på ön Ensnös södra udde, som även kallas: Gyddjas udde.

Gyddja som egentligen var en såkallad klok gumman, blev anklagad och bränd levande på bål den 26 juli 1676 på Ensnös södra udde och hette egentligen Gyddja Klofingrar eftersom hennes ena hand var böjd som en fågelklo.

Den dag hon brändes levande på bålet svor hon en ed inför allt folket från hela skärggården som var samlade där för att beskåda hennes avrättning, inklusive hennes fjortonåriga dotter, att hon skulle hämnas på dom alla genom att deras försfödda barn skulle dö och tillhöra henne. Då hon dog på bålet kom det en mängd kråkor flygande.

Elin och Denis känner inte till denna sägen då dom först kommer till ön Ensnö för att vakta sommarparadiset som ägs av en man som heter Daniel Heiss. Det visar sig snart att Daniel Heiss unga hustru Amanda som var gravid med deras första barn har dött under mystiska omständigheter och det enda som blev kvar av henne var hennes röda kappa som hängde kvar på bryggan. Den siste som såg henne i livet var öns ende bofaste invånare, fiskaren Lasse som såg henne stå där på bryggan iförd sin röda badkappa den tidiga morgon då hon försvann. Lasse har ett bandage runt sin vänstra hand då flickorna Elin och Denis träffar honom första gången.

Jag tyckte att att barn- och ungdomsspökhistorien, ” Hemsökta” av Magnus Nordin är en jättebra, mycket spännande, ibland väldigt läskig och skrämmande läsning och en väldigt välskriven barn- och ungdomsroman. Jag vill gärna rekommendera alla att läsa: ” Hemsökta” av Magnus Nordin!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s