Förhandsvisning av filmen: ” Shazam”, på Rigoletto/ Torsdagen 190321/ Recension av: Marika Frykholm


Torsdagen den 190321 fick jag gå på en gratis förhandsvisning av den nu aktuella filmen: ” Shazan”, tack vare att min kompis hade vunnit två biobiljetter i en tävling på biografen Rigoletto i Stockholm!

” Shazam” är en film om den mobbade och övergivna fosterhemspojken, Billy som en dag plötsligt då han åker tunnelbana hamnar i en magisk värld där han möter en trollkarl som säger honom att han har ett så ” ädelt sinnelag och hjärta att han ska få överta trollkarlens superkrafter”. Det enda Billy behöver göra för att få dessa superkrafter är att säga det magiska ordet: ”Shazam”. Då förvandlas han plötsligt till en fullvuxen man med superkrafter, stark och mäktig nog att förinta sin värsta fiende. Denna fiende var även han en oälskad pojke som av densamme trollkarlen fick höra att han var totalt oduglig. Sedan dess vill han hämnas sin familj som inte älskade honom och särskilt Billy som ju ansågs som hans överman vad gällde att vara särskilt utvald till att få magiska superkrafter.

Förhandsvisningen inleddes med ett välkomsttal av regissören, som är svensk och som berättade att han varit inspirerad till denna film av filmer som han såg som yngre såsom ” Stålmannen”, och ” Gremlins”.

Jag tyckte att den nya filmen, ” Shazam”, om den mobbade fosterhemspojken Billy som får superkrafter är en mycket rolig, spännande, och underhållande film väl värd att se och jag vill gärna rekommendera alla att se den!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s