Barn- och ungdomsromanrecension: ” Svarta Madam”, av: Eva Christina Johanson


Jag har läst en jättespännande barn- ungomdsspökhistoria som heter: ”Svarta Madam”, av den svenska barn- ungdomsförfattarinnan, Eva Christina Johanson.

” Svarta Madam”, av Eva Christina Johanson handlar om de tre kompisarna, Juni, som är ” jaget” i berättelsen, ” Svarta Madam”, och hennes bästa kompis Fanny och deras nya klasskompis Stella som tvingas flytta hela tiden landet runt av sin konstiga mamma som senare visar sig inte alls vara särskilt konstig.

Detta därför att mamman är på flykt undan en familjeförbannelse som består av hotet av en kvinna som kallades Svarta Madam, som på riktigt hette: Clara Svart Månsdotter som en dimmig vinternatt år 1895 blev strypt i sin egen handelsbod. Den misstänkte lär ha varit butiksbiträdet, August Leonard Persson som senare visar sig vara Junis och Fannys nya klasskompis, Stellas gammelmorfar.

Junis kompis Fanny lockar fram Svarta Madam genom att på Junis pappas museiutställning tvinga Juni och Stella att leka den välkända gamla leken, ” Svarta Madam” som man tros locka fram genom att ställa sig framför en spegel i ett mörkt rum och säga:” Jag tror inte på Svarta Madam, jag tror inte på Svarta Madam, jag tror inte på Svarta Madam”.

Jag tycker att barn- ungdomsspökhistorien, ” Svarta Madam” av Eva Christina Johanson är en riktigt bra, och mycket läskigt samt välskriven spökhistoria som passar att läsas av alla åldersgrupper. Den är full av äventyr, spänning och fart och fläkt när de tre tjejerna som känner sig jagade och förföljda av den Svarta Madam rusar fram genom sidorna på jakt efter lösningen av Stellas familjeförbannelse, Svarta Madam och vad hon egentligen är ute efter med att vilja hämnas på sin nutida släkting, Stella.

Jag vill varmt rekommendera alla att läsa:” Svarta Madam”!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s