Romanrecension: ” I skuggan av Blå Jungfrun”, av: Anna- Karin AnderssonJ


Jag har läst en jättebra barn- och ungdomsroman som är en riktigt ruggig spökhistoria och som heter: ” I skuggan av Blå Jungfrun”.

Barn- och ungdomsromanen, ” I skuggan av Blå Jungfrun”, och som är en spökhistoria handlar om hur en flicka som heter Therese kommer med sin mamma som är arkeolog och som är ute på ett arkeologiskt uppdrag på ön Blå Jungrun, för att ta reda på hur stenåldersmänniskorna tog sig till, och hur de levde på ön Blå Jungfrun.

På vägen till ön Blå Jungfrun så berättar kaptenen på båten som tar dom till ön Blå Jungfrun en mycket tragisk spökhistoria om en flicka som under 1914- 1918- talet på ön Blå Jungfrun tillsammans med sin far som var fyrvaktare på ön. Och det sägs att fadern som var fyrvaktare på ön Blå Jungfrun mördade sin dotter, Therese och att man kan se henne där ibland.

Therese som lever nu på 2000- talet hittar först ett mycket gammalt, vackert halssmycket och tillsammans med sin kompis Daniel som kommer på besök försöker de att ta reda på sanningen bakom spökhistorien med Fyrvaktar- Therese som de kallar henne för, och den flickan som levde för längesedan på 1600- talet och som troligtvis också hette Therese som även hon blev övergiven av sin far, liksom Therese som lever nu på 2000- talet också har blivit. Detta öde binder dom alla tre tillsammans. Och Therese som lever nu på 2000- talet försöker ta reda på vad som egentligen binder dom samman.

Jag tycker att barn- ungdomsromanen, ” I skuggan av Blå Jungfrun”, är en mycket vacker, tragisk och spännande spökhistoria som jag varmt vill rekommendera alla att läsa!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s