Teaterrecension: ” Shakespeare in Love”, av: Marc Norman & Tom Stoppard/ Regi: Ronny Danielsson/ Stockholms stadsteater, fredagen 181214/ Recension av: Marika Frykholm


Jag såg en jättebra föreställning som heter: ” Shakespeare in Love”, på Stockholms stadsteater, fredagen 181214, i regi av: Ronny Danielsson och skriven av manusförfattarna: Marc Norman och Tom Stoppard.

Föreställningen: ” Shakespeare in Love”, bygger på filmen med samma titel. Den handlar om hur den välkände engelske medeltide pjäsförfattaren, William Shakespeare i London träffar en flicka som heter Viola de Lesseps, ( här spelad av: Sofia Ledarp även numera känd som den ena mamman i årets adventskalender: ” Storm på Lugna gatan”, på svt),  som han blir häftigt förälskad i. Men Viola är bortlovad till Lord Wessex, ( här spelad av: Peter Gardner. )

Viola de Lesseps brinner verkligen för teatern och går på alla föreställningar hon kan komma åt att gå på i sällskap av sin kära amma, ( här spelad av: Gunilla Röör. ) Violas högsta önskedröm är att själv bli skådspelerska men på medeltiden fick endast männen spela alla kvinnliga roller, och det innan de hamnade i målbrottet. På egen begäran begär Viola amman att hjälpa henne att klä ut sig till man och söker rollen som ” Julia” i William Shakespeares nya pjäs, ” Romeo och Julia”. Hon får rollen men självklart avslöjas hon snart av William Shakespeare själv och de inleder ett förhållande bakom Viola de Lessps föräldrar som då befinner sig tre veckor på landet.

William Shakespeare själv var en mästare på förvecklingar av alla de slag som en kvinna i Trettondagsafton till exempel som klär ut sig till man men som i själva verket är en kvinna.

Jag tycker att föreställningen, ” Shakespeare in Love” är en härlig, fartfylld, romantisk och mycket underhållande föreställning med härliga musikaliska inslag. Jag vill varmt rekommendera alla att se den!

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s