Teaterrecension: ” Järnbörd”, av: Magnus Dahlström/ Teater Alma i Stockholm/ Söndagen 181202


Jag såg en föreställning på Teater Alma i Stockholm, söndagen den 181202 som heter: ” Jänrbörd”, av: Magnus Dahlström.

Pjäsen, ” järnbörd” skrevs år 1989 av Magnus Dahlström till avgångseleverna vid teaterhögskolan i Göteborg. Dessa vägrade att sätta upp den, på grund av bland annat det mycket grova språket i pjäsen.

” Järnbörd” handlar om åtta människor som är instängda i ett rum. Tack vare en av männen männen i gruppen så börjar en efter en av alla de åtta instängda människorna både killarna och tjejerna att berätta om sina liv och om hur och varför har hamnat i den situationen som de nu befinner sig i.

Det är mycket tragiska berättelser man som publik får ta del av och jag skulle vilja varna känsliga personer för att gå och se denna föreställning då det är ett ganska grovt språk och ofta ganska skrämmande historier som man som publik får ta del av.

Med detta sagt tycker jag att de åtta skådespelarna på Teater Alma i Stockholm gör ett fantastiskt bra jobb. Det  är en både otäck och skrämmande historia man får ta del av då man ser föreställningen, ” Järnbörd” på Teater Alma i Stockholm. Jag vill varmt rekommendera alla att se denna föreställning, men varna känsliga personer på grund av det ganska grova språket.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s