Musikalrecension: ” On the Town”/ Spira/ Kulturhuset i Jönköping torsdagen 181011


Jag var på en jättebra musikal, regisserad av Roine Söderlund,  på Spira/ Kulturhuset i Jönköping torsdagen 181011 som heter: ” On the Town”.  Det är en jättehärlig musikal med fullt av härlig musik och jättebra sångtexter.

Själva historien, ” On the Town”  handlar om tre stycken sjömän som kommer till New York på 1930 talet. Var och en av dom vill ” göra” staden på sitt sätt. Men Davie drömmer om att hitta sin drömtjej som han har sett på en affisch som är utnämnd till månadens tjej” ,  på tunnelbanan i New York, som ska vara bra på det mesta som att sjunga opera, och kulstötning och att spela tennis och flera andra saker, enligt egen utsago.

Eftersom han en gång har räddat livet på sina två kompisar så bestämmer sig hans kompisar för att hjälpa honom att hitta Davies drömtjej och de bestämmer sig för att leta runt hela New York tills de hittat henne och de har bara 24 timmar på sig att leta efter henne.

Det hela slutar med att de dels hittar Davies drömtjej och varsina egna tjejer. Men till slut måste de gå ombord på sitt fartyg för att fortsätta sina arbeten som sjömatroser och de går till havs efter att ha sagt hejdå till sina flickvänner.

Jag tycker att musikalen, ” On the Town” är en väldigt härlig, häftig och rolig föreställning full av härliga sång och dansnummer. Skådespelarna är otroligt duktiga och det är en helt otroligt skön stämning över hela föreställningen. Jag vill varmt rekommendera alla som råkar ha vägarna förbi Jönköping, eller som redan befinner sig i Jönköping att se denna alldeles otroligt välgjorda musikal!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s