Stress mellan aktiviteter – Att leva med Aspergers syndrom


Ni vet – när allt blir en enda stor röra? Eller när man blir för stressad för sitt eget bästa?

Stress är ett återkommande problem i mitt liv. Det är en för stor del av mitt liv, så stor att denna stress och psykisk ohälsa går hand i hand längs gator och torg nästan dagligen. Jag lider av en enorm rädsla för att komma för sent till bokade tider/möten. Har jag bråttom så får jag panik. Därför ger jag mig iväg i alldeles för god tid ibland. Med andra ord – det är väldigt sällan som folk får vänta på mig.

Den här dagen har varit rörig. Jag skulle egentligen ha gått hemifrån ca 9:45 och då hade jag inte haft bråttom. Fast jag visste att det inte skulle göra något om jag gick lite senare. Dessutom var jag inne i ett bra samtal med en personal (jag bor alltså på ett LSS-gruppboende). Jag hann till gymmet och genomförde träningen med knapp marginal. Vidare till nästa aktivitet – medicinsk yoga på habiliteringen. Vid Odenplan byter jag buss dit. Den första bussen som kommer är proppfull, så jag fick inte åka med. Men när nästa buss kommer får jag höra att det är någonting konstigt sträckan jag ska åka. Som tur var kunde jag kliva av vid rätt station ändå.

På yoga-passet kunde jag knappt koncentrera mig just på grund av stressen att inte hinna till exakt den tiden då bloggträffen via MISA (som jag är på nu) började. Som tur var kom jag i tid hit med, trots att bussen inte kunde stanna vid Centralen – jag hoppade av vid kungsgatan och hoppades på det bästa. Snabbt hittade jag en tunnelbane-nedgång till station Rådhuset. Då minskade stressen. Oddsen till att bli sen var små. Jag blev till och med en kvart tidig. Snacka om JAG i ett nötskal. Jag stressar alltid upp mig i onödan – i tid i och otid.

Känner ni igen er? Har ni några strategier?

Läs med om Aspergers syndrom och relaterat på min privata blogg: Yolandas blogg

Publicerat av

Yolanda - "Det här är mitt privata krig"

"Det här är mitt privata krig".

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s