Gästbloggare Johan, arbetar som coach på Misa Bondegatan


Min tid som coach på Misa

Jag har nu sedan januari det här året arbetat som coach på Misa. Det har hittills varit mycket spännande och givande på många sätt. Framförallt har det varit givande att träffa deltagare med diagnosen Aspergers syndrom. Eftersom jag själv har denna diagnos och har mycket kunskap om den har jag på så vis fått en mycket bra kontakt med vissa deltagare.

Jag har också hållit föreläsningar i ämnet Aspergers syndrom, där jag främst berättat om mina egna erfarenheter av diagnosen i sig och dess konsekvenser, men också vad Misa kan göra för att hjälpa personer som har diagnosen att komma ut i arbetslivet och få en bättre livssituation.

Förra året gick jag en informatörsutbildning på Ågesta Folkhögskola, och det känns mycket bra att jag nu genom mitt jobb på Misa kan använda den kunskap i föreläsningsteknik och neuropsykiatriska diagnoser som jag där fick lära mig mer om.

Min största förhoppning med det här jobbet är att jag ska kunna bidra med en så bra stöttning och hjälp som möjligt till de deltagare som kommer till Misa.

Så som jag också talat om i mina föreläsningar tror jag personligen att Misa är ett väldigt bra och konkurrenskraftigt alternativ till Arbetsförmedlingen unga handikappade.

Detta eftersom att Misa inte enbart fokuserar på jobbfrågan, utan på hela individens livssituation.

Att försöka förstå individens svårigheter och behov, inte bara i arbetsliv utan också i vardagsliv, tror jag kan vara en mycket stor förutsättning för att den enskilde individen ska få den motivationen, orken samt förmågan som behövs för att i slutändan kunna klara av ett arbete på egen hand och bli mer självständig.

/Johan Waldenström

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s